ΚΚΕ-Κλείσμο 19ου Συνεδρίου-Εκλογή νέου Γ.Γ.-Αποτιμήσεις και Σκέψεις



Το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ ανήκει πλέον στην Ιστορία.

Μια μεγάλη περίοδος εσωτερικού προβληματισμού, διαλόγου, κατάθεσης θέσεων και σκέψεων στα εσωτερικά του Κόμματος αλλά και στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς , γόνιμη θα έλεγε κανείς και έντονη, ολοκληρώθηκε.

Πολλά θα μπορούσε να πει κανείς για τη «γεύση» που αφήνει έξω στο Κόσμο το κλείσιμο του Συνεδρίου του ΚΚΕ, που έτσι και αλλιώς είναι το Κόμμα που σηματοδοτεί τις όποιες εξελίξεις στο χώρο της Αριστεράς.

Σίγουρα δεν γνωρίζουμε πολλά, και έτσι αναγκαζόμαστε, όντας στον περίγυρο, στις επιρροές, στον κύκλο της εποικοδομητικής κριτικής στο Κόμμα να βγάλουμε το ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.

Μας ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ έντονα και μας ΧΑΛΑΣΕ θα έλεγα, ο ουσιαστικός «αποκλεισμός» κάποιων μελών και στελεχών του Κόμματος να εκλεγούν ΣΥΝΕΔΡΟΙ, μελών που συμπτωματικά άσκησαν έντονη κριτική και προβληματισμό στις επιλογές της Ηγεσίας.

Κορύφωση όλων αυτών η μη εκλογή ως συνέδρου του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ, για τον οποίο οι σύντροφοί του στην ΚΟΒ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» έκριναν ότι δεν έπρεπε να τους αντιπροσωπεύσει, έστω και οριακά.

Δεν έχω σκοπό να επικεντρώσω τον όλο προβληματισμό πάνω στο πρόσωπο ενός Στελέχους του ΚΚΕ, το οποίο εδώ και χρόνια, δίνει «ΑΛΛΟΝ ΑΕΡΑ» επαφής και ΑΝΑΤΑΣΗΣ στο ΚΚΕ μέσα σε ένα χώρο στον οποίο πάσχει κραυγαλέα. Αυτόν της επικοινωνίας. Και δεν είναι δυνατόν, ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ να «κόβεται» από τα πάνω γιατί οι απόψεις του «δυσαρεστούν».

Μας ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ επίσης και μας ΧΑΛΑΣΕ αυτό το ΣΧΕΔΟΝ …ΟΜΟΦΩΝΟ της ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗΣ των θέσεων της Κ.Ε. Φαντάζει μεταφυσικά ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ να ΜΗΝ ΦΤΑΝΕΙ φωνή κριτικής απέναντι σε επιλογές που έχουν φέρει το ΚΚΕ σε φάση έντονης ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗΣ και ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.

Μας ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ ακόμα και μας ΧΑΛΑΣΕ ο «αστραπιαίος» τρόπος με τον οποίον, νύχτα, η Κ.Ε. συνεδρίασε και εξέλεξε νέο Γ.Γ. του Κόμματος. Σε ένα κλίμα που φυσικά ήταν ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟ και δεν υπάρχει ουδεμία αμφιβολία για αυτό.
Δεν έχω κάτι με τον νέο Γ.Γ. του Κόμματος, θα κριθεί στην πορεία, όμως η διαδικασία της «εκλογής» του φωτογραφίζει ΠΡΟΚΑΤ επιλογή.

Με 3-4 φράσεις η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ μας ενημέρωσε, μέσα στα σκοτάδια, για την αλλαγή Γ.Γ. στο Κόμμα.
ΣΕΒΑΣΤΑ θα μου πείτε για τα εσωτερικά δρώμενα του Κόμματος. Όμως για ένα κόμμα μαζικό, με τεράστια ιστορία και ειδικό βάρος στις εξελίξεις, όλο αυτό «ΧΑΛΑΕΙ». Κάτι δεν «κουμπώνει» καλά στον απλό κόσμο.

Η ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ πέρασε στην Ιστορία ως Γ.Γ. με την μεγαλύτερη θητεία στο ΚΚΕ. Ο Απολογισμός της δράσης της δεν είναι του παρόντος. Σίγουρα η προσφορά της με τα θετικά και αρνητικά ήταν ΜΕΓΑΛΗ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ, ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ, ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ μετά από μια ισοπεδωτική περίοδο το 1991 και μετά.
Τώρα το Κόμμα βρίσκεται μπροστά σε νέα ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, σε νέο ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ και απαιτείται, σε μια «καυτή περίοδο», να γίνει ένα ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ στο ΛΑΟ και στις εξελίξεις.

Ο Απλός κόσμος περιμένει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ από το ΚΚΕ και αυτό οφείλει να το αντιληφθεί ΠΡΩΤΑ και ΚΥΡΙΑ η ΗΓΕΣΙΑ του.

Περιμένουμε λοιπόν.

Σχόλια

  1. Αντιμετωπίζοντας εντελώς συμβολικά της επιλογή του νέου Γ.Γ., έχω την εντύπωση ότι το ΚΚΕ μας "λέει" ότι θα συνεχίσει την "γραμμή" που μέχρι τώρα ακολούθησε!

    Πρόκειται για ένα κόμμα που έκανε τον πλέον ουσιαστικό προσυνεδριακό διάλογο, του οποίου όμως η δράση δεν νομίζω ότι θα γίνει τολμηρότερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμμερίζομαι και εγώ ανάλογο προβληματισμό. Τα σημάδια κάτι τέτοιο υπονοούν. Πάντα μια αλλαγή μπορεί να φέρει νέο αέρα και ανακατατάξεις. Περιμένουμε με αδημονία τις εξελίξεις.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...