HUGO CHAVEZ: Οι ΛΑΪΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ στην ΑΓΚΑΛΙΑ του ΛΑΟΥ που ΤΙΜΗΣΑΝ






Σήμερα έπεσε η αυλαία στην Βιολογική παρουσία του Προέδρου ΟΥΓΚΟ ΤΣΑΒΕΣ στο διάβα του στην Ιστορία.
Η Βενεζουελανή Γη, ποτισμένη με αίμα και αγώνες, αιώνων, από την εποχή του μεγάλου SIMON BOLIVAR δέχεται πλέον στην αγκαλιά της τον άνθρωπο και Ηγέτη που ΑΛΛΑΞΕ τη ΡΟΗ της ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ στη ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ.
Μια Ήπειρος με ΙΕΡΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΛΑΪΚΩΝ και ΤΑΞΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ: SIMON BOLIVAR, PANZO VILLA, CHE GUEVARA, FIDEL CASTRO, SALVATORE ALLIENDE, EMILIANO ZAPATA, HULIO ROMERO, FARABUNDO MARTI.
Ένας ατέλειωτος κατάλογος «μεγάλων» και «μικρών» μορφών της ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ και των ΑΓΩΝΩΝ για τη ΛΑΪΚΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ.

Όχι δεν έχω σκοπό να «αγιοποιήσω» τη μορφή και το έργο του ΟΥΓΚΟ ΤΣΑΒΕΣ. Άλλωστε κάτι τέτοιο αντίκειται και στις αρχές του Σοσιαλισμού, που υπηρέτησε, που οραματίστηκε, που ως ένα βαθμό υλοποίησε και δρομολόγησε.

Μήτε επίσης έχω εδώ τη πρόθεση να καταγράψω το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΡΓΟ που προσέφερε στο ΛΑΟ του μέσα από τη διαρκή ΜΠΟΛΙΒΑΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, αντιμέτωπος με ολάκερο τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, την αλητεία του, τις Προβοκάτσιες του, το Σαμποτάζ του, τα Πραξικοπήματά του, τον διαρκή ακήρυχτο πόλεμο που αντιμετωπίζει ένα Επαναστατικό Λαϊκό Κίνημα στη πορεία ρήξης του στην Κοινωνία.

Όλα αυτά, ο ΟΥΓΚΟ ΤΣΑΒΕΣ, κατάφερε να τα ΣΑΡΩΣΕΙ….! Και τα σάρωσε πολιτικά, ταξικά, πολιτισμικά, κοινωνικά για έναν απλό λόγο. Γιατί ΔΕΝ ήταν ΗΓΕΤΗΣ «από τα πάνω» αλλά έβαλε σε Κίνηση έναν ολάκερο Λαό, την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ, τη Φτωχολογιά, τη Νεολαία, τη Γυναίκα, τους Επιστήμονες, τη φτωχή Αγροτιά.

Ο ΟΥΓΚΟ ΤΣΑΒΕΣ σηματοδότησε ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ για τα ΛΑΪΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ σε όλη τη ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ:
Στάθηκε δίπλα στη ΚΟΥΒΑ σε δύσκολες στιγμές αλλά και δέχτηκε αφειδώς τη βοήθεια της ΚΟΥΒΑΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ.
Άμεσα και έμμεσα καταλυτικά λειτούργησε για τους αγώνες των Λαών της ΒΟΛΙΒΙΑΣ, ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΥ, ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑΣ, ΧΙΛΗΣ, ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗΣ για το ΕΝΟΠΛΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ στην ΚΟΛΟΜΒΙΑ.
Ακόμα με την διακίνηση ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ σε ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ στη φτωχολογιά των απέναντι πολιτειών στις ΗΠΑ κατάφερε να δείξει τη ΔΥΝΑΜΗ της Πολιτικής του επιρροής.

Εκείνο όμως, που ΑΥΤΗ ακριβώς τη στιγμή, είναι το πλέον ΠΟΛΥΤΙΜΟ και ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ για μας, για τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, για ΟΛΟΥΣ τους ΛΑΟΥΣ του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΝΟΤΟΥ, που δοκιμάζονται στον Καπιταλιστικό εφιάλτη του Μνημονίου, είναι να πάρουμε το ΜΗΝΥΜΑ του ΟΥΓΚΟ ΤΣΑΒΕΣ και της ΜΠΟΛΙΒΑΡΙΑΝΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ότι:

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ…..!!!  ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ….!!!  ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΦΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΟΔΟΥ από αυτή τη ΚΡΙΣΗ…!!!

Και η πρόταση αυτή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΟΠΙΑ μήτε ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ….!!

Είναι ΣΑΦΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ….! ΣΑΦΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ….! ΣΑΦΕΙΣ ΣΤΟΧΟΙ και ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ….!!

Αυτή για μένα είναι η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ του μεγάλου Ηγέτη και του Κινήματός του, που μπορεί να λειτουργήσει σαν ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ, ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ, ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, που σήμερα ταλανίζεται στη ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΗ ΜΙΖΕΡΙΑ της ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗΣ και του ΟΔΥΡΜΟΥ.

Στην «καραμέλα» των ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ ότι «δεν υπάρχει άλλη λύση πλην αυτής του Μνημονίου», ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ με σαφή συγκρότηση:

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ και ΛΥΣΗ. Ο ΔΡΟΜΟΣ του ΟΥΓΚΟ ΤΣΑΒΕΣ, ο ΔΡΟΜΟΣ του ΛΑΟΥ της ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ, δρόμος όμως που ΔΕΝ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ σε Κοινοβουλευτικές απλές αναθέσεις και συμβιβαστικές ονειρώξεις για μια απλή Κοινοβουλευτική «Κυβερνώσα αριστερά».

Ο Δρόμος του ΟΥΓΚΟ ΤΣΑΒΕΣ είναι δρόμος βαθύτατα ΤΑΞΙΚΟΣ, ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ, απαιτεί Κίνημα από τα κάτω, σαφείς προσανατολισμούς, θεμελιακές ρήξεις και διαρκή αγώνα.

Αυτή είναι η μεγάλη προσφορά του, προσωπικά και συλλογικά.






CHAVES AMIGO, EL PUEBLO ESTA CONTIGO

 (CHAVES Φίλε, ο Λαός είναι Μαζί σου)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...