12 ΦΛΕΒΑΡΗ 2012-2013: Ένας χρόνος από την πάνδημη διαδήλωση στο Σύνταγμα


12 ΦΛΕΒΑΡΗ 2012-12 ΦΛΕΒΑΡΗ 2013
Ένας ολάκερος χρόνος από τον μεγάλο ΠΑΝΔΗΜΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ του Αθηναϊκού Λαού με σημείο αναφοράς την πρωτοφανή σε όγκο Συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Ένας μικρός φόρος τιμής και υπόμνησης μιας τεράστιας κινητοποίησης που προκάλεσε αμοκ κατασταλτική υστερίας και παρακρατικής δράσης σε ολάκερο τον Κρατικό μηχανισμό.


Από νωρίς το απόγευμα όλοι οι δρόμοι της ΑΘΗΝΑΣ οδηγούσαν εκεί......!
Στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Στην πλατεία που πλέον οφείλει να αποτελέσει για τα σύγχρονα ιστορικά χρόνια ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ του ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

Χιλιάδες λαού, κάθε μορφής, κάθε προέλευσης: Νεολαίοι, μαθητές, φοιτητές, άντρες, γυναίκες, επαγγελματίες, κάθε επαγγέλματος, επιστήμονες, εργάτες, εργαζόμενοι.
Απλοί ανοργάνωτοι άνθρωποι μαζί με οργανωμένα μπλοκ: Συνδικάτα, φορείς, κινήσεις, αριστερά κόμματα.
Ένα ατέλειωτο ποτάμι που στην κυριολεξία το έβλεπες παντού, αποφασισμένο και βλοσηρό.
Το μετρό και ο ηλεκτρικός βούλιαζαν από το κόσμο που προσέγγιζε το κέντρο της ΑΘΗΝΑΣ.



Το ΚΡΑΤΟΣ έντρομο εδώ και μέρες είχε κινητοποιήσει ολάκερο τον ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ φανερό, κρυφό και παράπλευρο.
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΜΑΤ, ΥΜΕΤ, ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ, ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ, ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ, ΚΥΠατζήδες
Ακόμα και ο ΣΤΡΑΤΟΣ είχε σήματα αναμονής και επιφυλακής σε περίπτωση που κάτι δεν πήγαινε "καλά" για το ΚΑΘΕΣΤΩΣ.

Η ΠΡΟΘΕΣΗ του ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ήταν πλέον φανερή:

ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙ ολάκερος ο όγκος του κόσμου στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ στην ΠΛΑΤΕΙΑ.

Η ΜΕΘΟΔΟΣ κλασική και δυστυχώς εύκολα εφαρμόσιμη. Άλλωστε εφαρμόστηκε σχεδόν σε όλες μα όλες τις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα.
Νωρίς το απόγευμα με το πρώτο σκοτάδι, γύρω στις 5.00 μ.μ. εντελώς προσχηματικά και εύκολα, με τη ρίψη κάποιων μπουκαλιών στον Άγνωστο στρατιώτη, η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ξεκινάει ΜΑΖΙΚΑ, ΑΠΡΟΚΑΛΗΠΤΑ τη ΜΕΓΑΛΗ της ΕΠΙΘΕΣΗ κατά της συγκέντρωσης.


 Με καταιωνισμό χημικών οι συγκεντρωμένοι προσβάλλονται στο πάνω μέρος της πλατείας επί της οδού Αμαλίας. Η Ατμόσφαιρα δηλητηριώδης και αποπνικτική. Ο Κόσμος υποχωρεί και ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να σταματήσει εκεί η επίθεση, αυτή παίρνει σταδιακά την επόμενη ώρα μαζικό πλέον χαρακτήρα σε όλη την πλατεία.


Εκατοντάδες χιλιάδες λαού περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος πιέζονται, υποχωρούν, ανασυντάσσονται από παντού, προσπαθούν να επανέλθουν στην πλατεία μέσω των γύρω δρόμων.
Στα στενά κάτω από το ΣΥΝΤΑΓΜΑ, Νίκης, Όθωνος, Ερμού, Μητροπόλως, Βουλής, επικρατεί αδιαχώρητο καθώς χιλιάδες κόσμου κινδυνεύουν να πνιγούν από τα χημικά που δέχονται δολοφονικά από την Αστυνομία.






(Υλικό από το Kanali.wordpress.com)

Όλοι οι δρόμοι, Ακαδημίας, Σόλωνος, Σκουφά και οι κάθετοι τους από το ύψος του Κολωνακίου μέχρι το κέντρο της πόλης ήταν γεμάτοι διαδηλωτές.Εύκολα μπορούσες να δεις την βουβή αγανάκτηση που αιωρούνταν παντού.Αυτό μέχρι πολύ αργά το βράδυ.

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ, οδός Μητροπόλεως. Χιλιάδες κόσμου μετά τις πρώτες επιθέσεις των ΜΑΤ στο Σύνταγμα αρνούνται να αποχωρήσουν και κατακλύζουν τις οδούς Ερμού, Κ. Σερβίας Μητροπόλεως, αλλά και τις πλατείες στο Μοναστηράκι και στη Μητρόπολη. Καθε φορά που αυτό το ποτάμι κόσμου αποπειράται να πλησιασει το Σύνταγμα δέχεται διαδοχικές εφόδους των ΜΑΤ με ασφυξιογόνα και κρότου-λάμψης.
Ο κόσμος αρνείται πεισματικά να αποχωρήσει. Επί 2 ώρες ανασυντάσσεται στις παραπάνω οδούς και προσπαθεί ξανά και ξανά και ξανά.
Την ίδια ώρα πληροφορούμαστε ότι τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης αναφέρουν στα δελτία τους ότι ο κόσμος είναι ελάχιστος και έχει αποχωρήσει. Άλλοι γελάνε, άλλοι εξαγριώνονται γιατί συνειδητοποιούν ότι το σχέδιο του Υπουργού Προστασίας του Μνημονίου, Παπουτσή, είναι οι συνεχείς επιθέσεις της αστυνομίας ώστε να κρατούν τον κόσμο εκτός πλ. Συντάγματος όπου βρίσκονται όλες οι κάμερες εγχώριων και ξένων καναλιών, αλλά κι ο τρόμος ότι όλες αυτές οι χιλιάδες που παραμένουν πεισματικά στα στενά έχουν στόχο το κοινοβούλιο κατά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας.
Ξαφνικά μέσα στον κόσμο και χωρίς να συμβαίνει απολύτως τίποτε στο σημείο από την πίσω πλευρά ακούγονται σειρήνες και ο κόσμος αρχικά παραμερίζει πιστεύοντας ότι πρόκειται για σσθενοφόρο. Η συνέχεια στο βίντεο.
Σημείωση: Εκτός από τα χημικά που έριχναν διαρκώς οι ΔΙΑΣ και οι ΔΕΛΤΑ που εμβόλισαν τον κόσμο (όπως φαίνεται και στο βίντεο) πετούσαν εναντίον των συγκεντρωμένων φωτοβολίδες και καπνογόνα (επίσης φαίνεται στο βίντεο) και σε μία περίπτωση παραλίγο να πάρει φωτιά ένα παρκαρισμένο αμάξι.



Η Νύχτα μαζί με το σκοτάδι έφερε σε δράση και διάφορα στοιχεία εντελώς ΞΕΝΑ με το ΚΙΝΗΜΑ.
Πλιατσικαδόροι, ασφαλίτες, παρακρατικοί, σε ένα ρεσιτάλ υστερίας επιδόθηκαν σε μια σειρά λεηλασίες σε μαγαζιά με άμεσο στόχο την κατασυκοφάντηση του μεγάλου εκείνου ξεσηκωμού.

Εκείνο το βράδυ η Αθήνα είχε την εικόνα μιας Πόλης στη φωτιά και στη σύγκρουση.
Χτυπήθηκαν συνειδητά τράπεζες, εταιρείες και αλυσίδες πολυεθνικών από διαδηλωτές.

Ο Κόσμος κράτησε τις θέσεις του μέχρι πολύ αργά τη νύχτα όπου πλέον η ΕΠΕΛΑΣΗ των ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ πήρε χαρακτήρα στρατού.


Από τότε πέρασε ένας ολάκερος χρόνος......
ένας μαρτυρικός για το λαό μας δρόμος, μέσα από τις δαγκάνες του Μνημονίου, της Κοινωνικής εξαθλίωσης, της καταστολής.
Ο Κόσμος χτυπήθηκε ξανά και ξανά. Με κάθε τρόπο και μέσο. Πολλές φορές έμεινε αβοήθητος και αστήριχτος από τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ που όφειλαν να βρίσκονται στην ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ της ΠΑΛΗΣ και της ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ.

Η 12η ΦΛΕΒΑΡΗ 2012 πέρασε.......έγιναν εκλογές.....η Κοινωνία δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση.
Το ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΠΛΟΚ κατάφερε και έλεγξε τις εξελίξεις και μάλιστα ενίσχυσε και το ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΟΧΛΟ μέσα στην Κοινωνία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να ηγεμονεύσει εκλογικά, το ΚΚΕ υπέστη συντριπτική ΗΤΤΑ απόρροια της εγκληματικής τακτικής του, η Μαχητική Αριστερά δεν κατάφερε να δηλώσει παρούσα.

Το ΚΡΑΤΟΣ έβγαλε πολύτιμη εμπειρία στην αντιμετώπιση των ΛΑΪΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ και σήμερα εμφανίζεται όσο ποτέ άλλοτε ΤΥΡΡΑΝΝΙΚΟ, ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ, ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ.

Το ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ και οι ΔΥΝΑΜΕΙΣ που ΔΡΟΥΝ μέσα στις γραμμές του οφείλουν να δουν πίσω στις μεγάλες αυτές στιγμές του λαού μας, να κάνουν την αυτοκριτική τους, να βγάλουν συμπεράσματα, να αποφασίσουν να ΚΙΝΗΘΟΥΝ.

Για όλους εκείνους τους απλούς ανθρώπους που βρέθηκαν στην αντάρα της μάχης της νύχτας της 12ης ΦΛΕΒΑΡΗ 2012, για όσους από μας ΑΞΙΩΘΗΚΑΜΕ από την ΙΣΤΟΡΙΑ να βρισκόμαστε μέσα στην αγκαλιά αυτού του ωκεανού λέμε απλά:

ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ......!!!!
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της ΧΟΥΝΤΑΣ του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ




Σχόλια

  1. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ...πως θα μπορούσαμε άλλωστε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...δεν πα να μας χτυπαν.....συνεχιζουμε!venceremos!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνεχίζουμε έτσι κι αλλιώς....! αυτό είναι ξεκαθαρισμένο στο μυαλό και στη σκέψη μας

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...