Από πότε οι Λαϊκοί Αγώνες αποτελούν …Πρόσχημα για την Ένταση της Κυβερνητικής πολιτικής ;


Διαβάσαμε την τελευταία Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε. πρωτίστως και του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια, για την κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ και των καταλήψεων αυτοδιαχειριζόμενων χώρων και ειλικρινά δεν μπορέσαμε να βγάλουμε άκρη.

Στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, του ελεεινού αυτού κομματικού παραμάγαζου της Τρόϊκας, έγινε μια ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΙΡΗΝΙΚΗ και ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ κατάληψη της εισόδου των γραφείων και τίποτα παραπάνω.

Οι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι καταλήψεων εγκαταλειμμένων κτιρίων, που αλλιώς θα σάπιζαν, ενώ τώρα ήταν κέντρα ελεύθερου πολιτισμού και δράσεων στη γειτονιά, λειτουργούσαν χωρίς προβλήματα χρόνια.

Αυτή ακριβώς τη στιγμή, καθόλου τυχαία, διάλεξε η Κυβερνητική κλίκα, να χτυπήσει με πρωτοφανή ένταση και αποκρουστική πρόκληση, τον κόσμο στις παρεμβάσεις αυτές.

Και έρχεται η ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε. να μιλήσει ότι η μορφή αυτή πάλης δίνει «προσχήματα» στην Κυβέρνηση να οξύνει την πολιτικής της καταστολής και του αυταρχισμού, λες σύντροφοι στο Περισσό, ότι αυτό ακριβώς περίμενε η Κυβέρνηση για να το κάνει…..!

Τώρα, από πότε οι ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, και δεν μιλάμε φυσικά για την ατομική τρομοκρατία και τις επιθέσεις σε δημοσιογράφους και άλλους στόχους, που δεν τις θεωρούμε τέτοιες, οφείλουν να φρενάρονται για να μην προκαλέσουν την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού, αυτό ειλικρινά ΔΕΝ το ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ.

Και οφείλει άμεσα η ηγεσία του ΚΚΕ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ να αντιληφθούν ότι με αυτό τον τρόπο ΑΝΑΜΑΣΟΥΝ τις ΑΠΟΨΕΙΣ των πιο σκοτεινών ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ του κράτους δίνοντας βάση και πάτημα.

Δηλαδή, όταν ο ΕΛΑΣ έστηνε καρτέρι στα Γερμανικά στρατεύματα με επιθέσεις, έδινε ….πρόσχημα στους ΝΑΖΙ να προχωράνε σε ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ και να καίνε χωρία ;; αυτό το «επιχείρημα» που χρησιμοποιούσαν οι ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ερχόμαστε σήμερα εν έτει 2013 να αναπαράγουμε ;

Και ποια, στην τελική, είναι εκείνη η μορφή πάλης που δεν «προκαλεί» και δεν δίνει «πρόσχημα» στην άλλη πλευρά για να απαντήσει ; μήπως μια λογική ενσωμάτωσης, διαχείρισης, μια μορφή πάλης ανώδυνη, διαχειριστική ;

Μην τρελαθούμε και τελείως……!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...